Køb p-piller online

P-piller er den mest benyttede præventionsform i Danmark; de er også blandt de mest sikre. Faktisk sælges der hele 4 millioner pakker årligt. Det svarer til, at hver tredje kvinde bruger p-piller i én eller anden variation. Der findes nemlig en masse forskellige p-piller, da kvinder reagerer forskelligt på forskellige hormonsammensætninger.

Det er din læge, der som udgangspunkt bestemmer, hvilke p-piller du får. De fleste læger er dog lydhøre, hvis du har særlige ønsker. Det kan for eksempel være, at du har hørt om et mærke p-piller, der har en særlig god virkning på uren hud – det er nemlig én af de ”bivirkninger”, visse p-piller kan have.

Lægen vil tage dit blodtryk, når du kommer for at få en recept på p-piller. Det skyldes, at p-piller kan have en virkning på blodtrykket. Er dit blodtryk for højt, eller er der tendens til blodpropper i familien, vil du som udgangspunkt blive tilbudt et alternativ til p-piller, som for eksempel minipiller, der har et lavere hormonindhold.

Forskel på p-piller og minipiller

Den store forskel på p-piller og minipiller (også kaldet mini p-piller) er, at hormonindholdet er større i p-piller. Der findes p-piller med større eller mindre mængder af forskellige hormoner; det er også af den årsag, at nogle mærker af p-piller sælges som værende et middel imod uren hud.

P-pillerne skal tages dagligt; tidspunktet er underordnet. Da hormonindholdet i minipiller er lavere, skal de til gengæld tages på nogenlunde samme tidspunkt hver dag for at have den ønskede effekt. Der må maks. være et spænd på 3 timer fra det tidspunkt, du tog minipillen dagen før.

P-piller tages 21 dage i træk, hvorefter der holdes 7 dages pause. I pausen får din menstruation. Du er stadig dækket af p-pillernes virkning i pausen. Ved minipiller er der ikke en pause. Dem tager du hver dag. Nogle får deres menstruation på sædvanligt tidspunkt, mens menstruationen hos andre udebliver helt.

P-pille start

Du kan i princippet starte på p-piller, når du har lyst. Starter du inden for 5 dage efter første menstruationsdag, vil du være dækket imod graviditet med det samme. Starter du senere end det, bør du bruge anden prævention i de første 7 dage, du tager p-piller. De fleste læger anbefaler, at du starter på dine p-piller den dag, du får din menstruation.

P-piller stop

Du kan stoppe med at tage p-piller når som helst i din cyklus. Stopper du, når du er færdig med en pakning, vil du få din blødning som normalt. Stopper du midt i en pakning, vil du typisk få din blødning efter et par dage. Ønsker du at skifte p-piller grundet bivirkninger, kan du med fordel overlappe ved at tage denne pakning færdig og starte på næste pakning efter din p-pille pause. På den måde undgå du en periode i mellemtiden, hvor du er ubeskyttet.

Hvad koster p-piller? / P-piller priser

Priserne på p-piller svinger meget. Typisk koster en pakke mellem 35 og 140 kroner. En pakke indeholder 3 pakninger, så der er til 3 måneders brug. Mange typer af p-piller laves tilsvarende af forskellige producenter. På apoteket vil du derfor ofte blive spurgt, om du ønsker den billigste version. Hertil kan du trygt svare ja, da indholdet i p-pillerne er det samme. Køber du dine p-piller online, vil du typisk automatisk blive tilbudt den billigste variant.

Priser på p-piller er fastsat. Det betyder, at den samme æske med p-piller koster det samme, uanset hvor du køber den. P-pillerne kommer ikke på tilbud, og apotekerne har ikke selv indflydelse på prisen – heller ikke de online apoteker.

P-pille mærker

P-piller kommer i et hav af forskellige mærker. Fælles for dem er, at de hører til én af følgende generationer:

 • 2. generations p-piller

 • 3. generations p-piller

 • 4. generations p-piller

Generationen fortæller noget om, hvor stor risikoen er for at få en blodprop af p-pillerne. 2. generation er dem med mindst risiko.

Eksempler på 2. generations p-piller:

 • Anastrella

 • Femicept

 • Cilest

Eksempler på 3. generations p-piller:

 • Daisynelle

 • Femistad

 • Denise

Eksempler på 4. generations p-piller:

 • Cleosensa

 • Yasmin / Yasminelle

 • Drestine

Har du ikke særlige ønsker til, at p-pillerne for eksempel skal have en effekt på uren hud, bør du bede om 2. generations p-piller.

P-piller på abonnement

Du har i lang tid kunnet købe dine p-piller online hos online apoteker, som for eksempel webapoteket.dk, men du kan nu også få dine p-piller på abonnement, så de hver måned sendes automatisk til din postkasse. Du skal dermed ikke huske at købe dem. Et sådant abonnement kan du bl.a. få hos Minrecept.dk. Her er det faguddannet apotekspersonale, der håndterer dit abonnement, og du kan frit vælge, om du hver måned vil modtage den billigste variant af dine p-piller, eller om du foretrækker den, du plejer at få.

P-piller kan kun fås på recept, der er udskrevet af din læge. De fleste læger udskriver p-piller og minipiller for 1 år ad gangen, hvorefter du vil blive indkaldt for at få målt dit blodtryk. Nogle læger kræver dog en fornyelse af recepten efter hver pakning, men typisk kan du gøre det online via lægens hjemmeside.