Taletidskort i 2019

Har du et lille mobilforbrug, kan du spare penge med et taletidskort.

De fleste mennesker vælger i 2019 et mobilabonnement til en fast månedlig pris, hvor der typisk er inkluderet fri SMS, fri tale og en god mængde data. Det skyldes, at priserne på mobilabonnementer er rekordlave. Men selvom priserne er i bund, kan det sagtens være, at du aldrig får brug for 120 eller 200 kroners forbrug om måneden, som et abonnement koster, og i så fald kan du med fordel vælge et taletidskort uden abonnement og minimumsforbrug.

Taletidskort startpakke

Hvis ikke du i forvejen har et taletidskort, som du kan fylde op, skal du starte med en såkaldt ”taletidskort startpakke”. Helt enkelt inkluderer det et taletidskort med simkort, som du kan sætte i din mobil. Afhængigt af, hvor du køber taletidskortet, vil der være inkluderet én eller anden mængde forbrug i startpakken. Herefter kan du selv ”tanke op”, når du er ved at løbe tør. Det gøres typisk online, hvor du betaler for optankningen med dit betalingskort. Du kan også vælge at købe et nyt simkort med inkluderet forbrug. Hos nogle udbydere koster oprettelsen et gebyr.

Billige taletidskort

Taletidskortene fås i mange variationer, og der findes efterhånden rigtig mange billige taletidskort på det danske marked. Blandt de billigste taletidskort i Danmark hører:

  • CBB Mobil
  • Fullrate
  • OK Mobil
  • Telmore
  • Nettalk

Et alternativ til taletidskortene kan være et ”mini-abonnement”, som flere og flere mobilselskaber tilbyder (blandt andet Oister, Yousee og Call Me). Her betaler du et meget lavt minimumsbeløb i abonnement, men til gengæld får du så også forbruget til en lav pris.

Om et taletidskort eller et mini-abonnement bedst kan betale sig for dig, afhænger af dit faktiske forbrug og det enkelte mobilselskab.

Taletidskort med data

Har du en smartphone, bruger du ganske sikkert også data, når du bruger din mobil. Data bruges blandt andet, når du går på internettet, eller når du streamer. Vil du gerne være fri for et månedligt abonnement, skal du i stedet have fingrene i et taletidskort med data uden abonnement, hvis du vil have mulighed for at bruge din telefon til andet end at ringe og skrive fra.

Ligesom med SMS og opkald, betaler du en bestemt pris for data-forbruget. Ved SMS betaler du pr. stk., ved opkald betaler du pr. minut, og ved data betaler du typisk pr. MB.

Taletidskort udlandet

Hvis du skal ud at rejse, kan det være, at du overvejer, hvad du gør i forhold til dit mobilabonnement. De nye EU-regler gør, at du kan bruge dit mobilabonnement uden merbetaling i hele EU (vær dog opmærksom på, at kun noget af dit månedlige data-forbrug kan bruges uden for Danmark). I EU er det altså ikke nødvendigt at skifte til et taletidskort, medmindre du skal være afsted i længere tid. I så fald vil det dog typisk kunne betale sig at købe et taletidskort lokalt.

Skal du rejse ud af EU, skal du kigge på dit abonnement. Nogle mobilselskaber tilbyder, at du i udvalgte lande uden for EU kan bruge dit mobilabonnement ligesom derhjemme (f.eks. 3 like home), mens du hos de fleste mobilselskaber ikke kan bruge dit mobilabonnement uden (høj) merpris. I så fald bør du overveje at medbringe et taletidskort på rejsen, så du bedre kan styre dit forbrug.

Anonymt taletidskort / uden registrering

Der findes muligheder for at købe taletidskort hvor man ikke skal registrerer sig og derved forbliver anomym. Den mest populære er nok lebara som du finder i de fleste kiosker og på tankstationer, hvor det kan købes uden at du viser nogen form for ID.