Streaming af lydbøger

Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Kristian Ole Rørbye

Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.

At læse bøger er – og har længe været – en populær fritidsbeskæftigelse; uanset om du vil tilegne dig ny viden om et emne, følge hovedpersonen i en spændende krimi eller komme med bag facaden i et kendisliv.

Top 3 Streaming af lydbøger

Al forskning er enig om det sunde og gode i at læse. Vil du gerne læse endnu mere, kan du udnytte den spildtid, samfundet af præget af, ved at høre lydbøger. Det giver dig f.eks. mulighed for at lytte til din bog, når du kører i bil eller på cykel, hvor muligheden ellers ikke ville være der.

Nogle lydbøger kan du låne via dit bibliotek, men her er udvalget typisk ret begrænset. Hvis du gerne vil have et væsentligt større udvalg, skal du finde en streamingtjeneste for lydbøger. Det kan du gøre her på siden.

Her finder du de bedste lydbøger

Nedenfor får du et overblik over de streamingtjenester i Danmark, hvor du kan streame lydbøger.

Saxo Premium

Saxo har i rigtig mange år været den største online boghandel, der findes i Danmark. Det har derfor været en hel naturlig del af deres udvikling også at tilbyde lydbøger, og det gør de nu via deres medlemskab Saxo Premium. Her kan du vælge mellem mere end 40.000 forskellige bøger.

Med Saxo Premium får du:

  • Månedlig medlemspris på 99 kr.
  • 1 måneds gratis prøveperiode
  • Gode rabatter på fysiske bøger
  • Fri fragt på bestillinger

Mofibo

Mofibo er den første og stadig største streamingtjeneste for lydbøger i Danmark. Her får du valget mellem over 100.000 titler, og de kan nemt og hurtigt tilgås som både lydbøger og e-bøger i den brugervenlige app.

Med Mofibo får du:

  • Månedlig medlemspris på 129 kr.
  • 14 dages gratis prøveperiode
  • Brugervenlig app

Bookmate

Er du større tilhænger af udenlandske titler end danske, er Bookmate en nyere spiller på streamingmarkedet, når det gælder lydbøger. Prisen for medlemskab af Bookmate er den samme som et medlemskab af Saxo, men netop de danske titler er meget begrænsede her – til gengæld får du samlet set valget mellem hele 12.000.000 bøger.

Med Bookmate får du:

  • Månedlig pris på 99 kr.
  • 7 dages gratis prøveperiode
  • Gratis app

Øvrige streamingtjenester af lydbøger

Ovenstående 3 abonnementsløsninger er de mest populære i Danmark, men der findes naturligvis flere forskellige streamingtjenester derude; især hvis du foretrækker bøger på engelsk eller andre internationale sprog.

Amazon har for eksempel deres egen app med streaming af lydbøger, der hedder Audible. Her finder du mere end 475.000 forskellige bøger, dog fortrinsvis på engelsk. Det samme er gældende for konkurrenten Audiobooks.

Er det dine børn, der skal høre lydbøger, kan du spare penge på det månedlige abonnement og samtidig få et større udvalg af titler for børn ved at vælge en streamingtjeneste, der er henvendt til børn, herunder for eksempel Maneno eller Fairytell.

Fordele ved lydbøger

Flere og flere sværger til lydbøgerne frem for de fysiske af slagsen, og det er der rigtig mange gode grunde til.

1. Du kan læse, når du ikke har mulighed for at holde en bog

Først og fremmest giver det mulighed for ”at læse”, når du ikke har mulighed for at sidde med en bog, for eksempel når du kører i bil eller på cykel, eller når du er ude at gå.

2. Det er en gevinst for miljøet

Det er en gevinst for miljøet at høre bøgerne online, frem for at købe materielle bøger, der skal produceres på papir og fragtes hjem til dig. Hvis du alligevel gerne vil læse i en rigtig bog og stadig tænke på miljøet giver det god mening at købe brugte bøger

3. Du sparer penge

Der er også en stor økonomisk gevinst, hvis du normalt ville købe minimum 1 bog om måneden. Abonnementet til en streamingtjeneste for lydbøger er nemlig tjent hjem allerede ved bog nummer 2.

4. Du kan gå i gang med at læse med det samme

Selvom det er en økonomisk gevinst, er der også den fordel, at du kan høre din lydbog med det samme frem for at vente på, at den skal ankomme i din postkasse, eller at du har tid til at tage i boghandlen efter den.

5. Du kan prøve det gratis

Hos alle de store streamingtjenester for lydbøger, kan du få en gratis prøveperiode. Det betyder dels, at du kan spare penge på at læse i op til en måned, men det betyder også, at du kvit og frit kan afprøve, om lydbogskonceptet er noget for dig.

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.
Stream dine TV-kanaler al det bedste sport, film og serier!0 kr. den første måned
+