Mobilabonnement med fri data

Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Kristian Ole Rørbye

Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.

Hvis man kigger igennem udviklingen inden for mobilabonnementer, så har der ikke altid været et behov for mobilabonnementer med fri data, eller større mængder data.

Der hvor fokuset og salgsargumenterne fra mobiludbydernes side har været før i tiden, har været ved fri SMS og mængden af taletid. I og med at vores mobiltelefoner har udviklet sig som de har, så er behovet for større mængder data og et mobilabonnement med fri data vokset.

Selvom behovet er vokset, så er det stadig få udbydere der tilbyder pakke med fri data – De fleste tilbyder stadig pakker med begrænset data, dog mere flere variationer af datamængden.

I dag bruger de fleste dansker deres mobiltelefon og tablets mere end de bruger deres computer. Den bliver blandt andet brugt til nyheder, facebook, e-mails, youtube, streaming tjenester og i nogle tilfælde som mobilt hotspot for deres andre enheder.

Det gør også at man med en standardpakke med 2 eller 4 GB data hurtigt kan løbe tør og enten er nødt til at vente på næste måneds data eller tilkøbe ekstra data, hvilket ofte kan blive en dyr fornøjelse.

Hvem tilbyder mobilabonnementer med fri data?

Det er sparsomt med mobiludbyder som tilbyder et mobilabonnement med fri dag og intil for ganske kort tid siden, var der ikke en eneste der gjorde – Det har primært været løsninger og pakker med større mængde data inkluderet.

I midten af 2016 kom der en helt ny udbyder på banen, der med deres abonnement med fri data, blev den første mobiludbyder i Danmark til at tilbyde denne løsning – Mobilselskabet som vi omtaler er Plenti.

Plenti blev dermed det første mobiludbyder der kunne tilbyde dette til deres kunder og samtidig være utrolig konkurrencedygtig på prisen. Til en pris på kun DKK 119,- får du ubegrænset data, ubegrænset tale og ubegrænset SMS / MMS. Plenti benytter sig af 3 Mobil’s netværk, hvilket også sikrer dig at du får en stabil og landsdækkende dækning med et abonnement hos Plenti.

Har du brug for et mobilabonnement med fri data?

Selvom der nu findes et mobilabonnement som Plenti der tilbyder stort ubegrænset forbrug af data, SMS/MMS og taletid, er der så egentlig brug for det? Selvom prisen kun er på 119,-, så findes af mange andre muligheder som måske ikke er et mobilabonnement med fri data, men er et abonnement der passer bedre til dit behov og til den pris du er villig til at betale for dit abonnement.

F.eks. har Oister et abonnement der indeholder 12 timers tale, 12GB data, fri SMS/MMS og til en pris på kun 89,-. Dette abonnement ville kunne passe på de fleste danskers behov og derfor er det altid en god idé at tjekke ens forbrug og sammenligne hvilke muligheder der er, inden man vælger sit nye mobilabonnement.

Gode tips mht. et abonnement med fri data

Tjek hvor meget data du bruger i løbet af en måned. Hvis du bruger under 10 GB pr. måned, så skal du måske overveje et billigere mobilabonnement med data op til 10 GB. Hvis du bruger over 10 GB kan det højest sandsynligt svare sig at overveje et mobilabonnement med fri data.

Tjek dine regninger og sikre dig at du ikke bliver opkrævet for gebyr og ekstra data når du overskrider Fair use grænsen som er sat af din mobiludbyder. Det er normalt at hastigheden for internet bliver sat ned, men det er ikke sjovt at blive opkrævet yderligere gebyr.

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.
Når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.Få Apple AirPods til 0,-
+