Den bedste mobildækning

Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Kristian Ole Rørbye

Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.

Når det kommer til mobilabonnementer, så er dækning og hastighed en vigtig faktorer for de fleste dansker - men hvilken mobiludbydere har den bedste dækning og hvilken udbyder har den bedste hastighed på mobilnetværket. I 2016 færdiggjorde Teknologisk Institut deres rapport over bedste mobilnetværk og dækning - og resultatet skal vi se lidt nærmere på i dette indlæg.

 

I Danmark er der få udbydere af netværk til 4G - Det er 3 Mobil, TDC, Telia og Telenor (som deler 4G mast). Du undre dig måske over at selskaber som Oister, CBB, Call Me og Fullrate ikke er nævnt i denne sammenhæng. Grunden til at de ikke er nævnt er, at de enten er et datterselskab til en af de tre tidligere nævnte, eller også har de købt sig adgang til at bruge deres master.

 

Resultatet af undersøgelsen

 

Udfaldet af Teknologisk Institu’s undersøgelse viste klart at TDC stadig er de førende inden for dækning på det danske marked. Ikke nok med at de er de stærkeste på dækningen, så viste testen også at de klare sig markant bedre på hastigheden end de andre undersøgte teleselskaber. På en delt andenplads i undersøgelsen, finder vi Telenor og Telia.

Siden 2015 har Telia og Telenor halet ind på TDC og vi vil højest sandsynligt se en yderligere stigning i brugeroplevelsen fra deres side.

Det er følgende punkter TDC har vist sig markant bedre på i forhold til de andre undersøgte teleselskaber:

  • Dækning
  • Hastighed og Upload / Download
  • Streaming
  • 4G hastighed og oplevelse
  • Telefonsamtaler

Hvis du er ude efter den bedste 4G oplevelse skal du enten vælge TDC eller en af de mobiludbydere der benytter sig af TDC’s master og netværk.

Husk du altid kan se hvordan mobiludbydere dække i dit lokalområde, ved at gå til deres hjemmeside og benytte deres dækningskort. Nogle udbydere tilbyder også at man kan indtaste sin adresse og derefter kan de fortælle dig hvordan dækningen er i dit område. Hvis du hverken kan finde et dækningskort eller muligheden for at indtaste adresse eller postnummer på deres side, så kan du enten benytte dig af en 3 parts side eller kontakte den / de mobiludbyder du har tænkt dig at skifte til.

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.

En kommentar til “Den bedste mobildækning”

Der er lukket for kommentarer.

Stream dine TV-kanaler al det bedste sport, film og serier!0 kr. den første måned
+