Er du på jagt efter et billigt webhotel?

Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Kristian Ole Rørbye

Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.

Hvis du har en hjemmeside eller en webshop, så er det nødvendigt at du har et godt og stabilt webhotel, men ligesom med alle mulige andre services, så kan det være svært at finde et sted at starte. Der findes efterhånden et hav af udbydere og hvis du ønsker at finde et godt og billigt webhotel, så kan det betale sig at sammenligne dem.

Vi har skrevet et lille indlæg om de udbydere vi mener du skal holde fokus på i jagten på dit nye webhotel. Baggrunden for dette indlæg er, at vi selv har arbejdet med hjemmeside, webshops og hosting i gennem de sidste mange år og kender derfor rigtig godt til de forskellige områder og faldgrupper.

Vigtigheden i en stabil host

Selv om det kan være fristende at gå efter det billigste webhotel du kan finde, så er det vigtigt lige at stoppe op og undersøge om det nu kan betale sig. Selv om hosten er billig og du ikke skal betale meget pr. måned eller år, så kan det være dyrt i den sidste ende.

Det skal forstås således: prisen er ikke altid det afgørende for et webhotel. Det du skal sikre dig, er at webhotellet først og fremmest lever op til de krav du har, den plads du har brug for og at det et stabilt selskab uden alt for meget nedetid. Nedetid er det du allerhelst vil have mindst af, da det kan koste dig ordre og kunder. Derfor kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse med et billigt webhotel, hvis det er for meget nedetid.

Så hvordan undgår man nedetid? Man kan aldrig helt undgå nedetid. En server der hoster din hjemmeside, er en stor computer og derfor kan man aldrig garantere 110% oppetid. Der vil altid være vedligeholdelse og tidspunkter hvor serveren har udfordringer, men man kan selv gøre et forarbejde i søgen efter et godt webhotel.

Så hvordan finder man det bedste webhotel?

Når du skal vælge det bedste webhotel til dit behov, så er der følgende ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest kan du lave et hurtigt tjek at anmeldelserne – de vil hurtigt kunne danne dig et overblik om det er noget du skal gå videre med. Derefter er der nogle begreber du skal have styr på for at sikre dig, at webhotellet lever op til dine behov. Vi har listet de mest gængse begreber nedenfor, med en lille forklaring til hver.

Serverplads / plads på webhotel:

Server pladsen er afgørende for hvor meget plads der er tildelt til netop dit webhotel. Dette måles for det meste i GB plads. En ganske alm. hjemmeside fylder ikke meget, men det er vigtigt du sikre du har plads til dine billeder. Hvis det er en alm. hjemmeside anbefaler vi fra 5 GB og op hvis det er en webshop som skal rumme forskellige produkter anbefaler vi at du finder et webhotel på 10GB og op.

Trafikgrænse på hostingen:

Trafikgræse afgøre hvor meget indhold de besøgende kan indlæse fra dit website pr. måned. Dette måles for det meste i GB. Hvis du har et eksisterende website, så kan du undersøge hvor meget du bruger ved din nuværende host. Hvis du har et helt nyt website, så skal du gå med min 30GB til en start. Der findes også mange løsninger hvor denne del er ubegrænset.

Backup er vigtig:

Backup er en vigtig ting i forbindelse med at drive en hjemmeside eller en webshop. I dagens Danmark foregår der næsten lige så mange kriminelle handling på nettet som ude i den virkelige verden. Det er forskelligt hvad webhotellerne tilbyder af backup løsninger. Det går lige fra 0 gange pr. uge til 7 gange om ugen. Det er vigtigt du vælger et webhotel der automatisk laver backup af din løsning – især hvis uheldet er ude og du selv har glemt at tage backup.

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.
Når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.Få Apple AirPods til 0,-
+