Sådan beskytter du dit netværk

Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Kristian Ole Rørbye

Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.

Når du benytter dig af internet og har opsat trådløs internet i hjemmet, kan der været forbundet en række richies med det. Derfor er det vigtigt at du både beskytter dig når du opholder / benytter dig af internettet, men især også hvis du har trådløs internet i hjemmet. Det bliver mere og mere brugt at lave kriminalitet gennem internettet og via ens internetforbindelse. Derfor har vi lavet en kort guide til hvordan du kan opsætte de mest basale men også vigtige sikkerhedstiltag på din internetforbindelse. Det vil primært omhandle hvordan du kan sikre din router og trådløsnetværk.

Enhedsliste og Gæstenetværk

Første ting du kan gøre i forsøget på at sikre dit netværk, er at tjekke enhedslisten. Enhedslisten viser en oversigt over hvilke enheder der er koblet på dit netværk. Det kan være forbindelse via kable eller det trådløse internet. Derudover kan du tjekke om der er aktiveret gæstenetværk og hvis der er er det en god ide at deaktivere det – da det ofte er en forbindelse uden sikkerhedskode. For at tjekke den helt specifikke enhedsliste, kan du logge ind i din router på samme måde som da du satte din forbindelse op.

Opret eller skift adgangskode

Første gang du satte dit netværk op fik du enten en kode fra din udbyder eller også har du selv lavet en der skulle være nem for familien at huske. Hvis du har brugt den kode du fik med fra din udbyder, så er det en god ide at få skiftet den til en stærk kode der kun er kendt af brugerne på netværket. Hvis dit netværk ikke har beskyttelse via en på netværket, anbefales det på det kraftigste, at den bliver oprettet med det sammen. Ingen kode på netværket betyder nemlig at alle der kan se dit netværk, ville kunne tilgå det. Det giver folk adgang til at downloade ulovlige ting igennem jeres netværk og uden at i ved det. Hvis du vil skifte adgangskode, så skal du logge ind på routeren og skifte det. Det kan anbefales at lave en stærk kode der både indeholder tal, store bogstaver og små bogstaver.

Brug Firewall

Firewall beskytter mod udefrakommende trusler og angreb og er både en ting der bør aktiveres på jeres computer og jeres internet router. Størstedelen af de router man køber i dag er beskyttet og opdateret med det nyeste software inden for firewall. Dog er det vigtigt at du tjekker om firewall’en er aktiveret på din router og om der eventuelt er kommet en ny opdatering til den, siden du satte routeren op første gang.

Ændre navn på forbindelsen (Skift SSID-navn)

Hvis man ikke ændre alle indstillingerne på sin router når man sætter den op, så vil den som regel have et navn efter den internetudbyder man har bestilt sit netværk igennem. Ved ikke at skifte navnet på netværket signalere man, at man ikke har været igennem alle indstillingerne på sit netværk og dermed er chancen for at det kan hackes størres. Dette er ikke en sikkerhedsindstilling, men et godt råd for at vise at man har styr på sine sikkerhedsindstillinger.

Kristian Ole Rørbye

OM Kristian Ole Rørbye

Med sin begyndelse i 2008, har Kristian dedikeret sig til arbejdet med pris-sammenligningsmedier, og har derved opnået en dybdegående forståelse for et væld af brancher og deres prissætning.
Når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.Få Apple AirPods til 0,-
+